Η κα Νενέρογλου-Πεταλωτή Κατερίνα σπούδασε στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε στο Κatholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaaderen, του Βελγίου, καθώς επίσης έκανε την πρακτική της άσκηση στο “Il Pratone ex I.P.P.A.I.” Genova, της Ιταλίας. Ασχολήθηκε με τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις των ευρωπαικών χωρών, καθώς παρευρέθηκε για εκπαίδευση σε Μοντεσσοριανά σχολεία (Ιταλία) και σχολεία Φρενέ (Βέλγιο). Είναι κάτοχος του διπλώματος Montessori Early Childhood Teacher Diploma του North American Montessori Center. Παράλληλα συμμετείχε στο study group “Dialogues on Education” του Reggio Emilia, ενώ έχει παρουσιάσει σε Διεθνές Συνέδριο εμπειρίες απο το Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος, Μ.Α. Ιnterior Design / Childcare Design στο University of Central Lancashire, ενώ πραγματοποιεί τις σπουδές της στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Επιπροσθέτως, έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και στις Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία ΕΚΠΑ, καθώς εργάστηκε με παιδιά με ειδικές ανάγκες στην προσχολική ηλικία μέσω της παιχνιδοθεραπείας και της εικαστικής ψυχοθεραπείας.
Η κα Νενέρογλου Νάνσυ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα ‘Ψυχολογίας’ και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη ‘Συμβουλευτική Ψυχολογία’ στο University of Sheffield, όπου έκανε τη διατριβή της πάνω στη σχέση γονέα και παιδιού μεταξύ διαζευγμένων και μη διαζευγμένων οικογενειών. Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Νευροψυχολογία της Μείζων Κατάθλιψης και Σχιζοφρένειας στο BPS Learning Centre. Είναι ψυχοθεραπεύτρια της Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας (Dulwich Center of Narrative Therapy).Επιπλέον, μετεκπαιδεύτηκε παίρνοντας εξειδίκευση στην ‘Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση’ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και στην ‘Εκπαιδευτική Ψυχολογία’ (ΕΚΠΑ). Εκπαιδεύτηκε πάνω στο online therapy στο University of Sheffield καθώς επίσης και στη θεραπευτική προσέγγιση της βιοανάδρασης (biofeedback). Επιπροσθέτως, είναι συνιδρίτρια του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου Reggio Θεσσαλονίκη με τη φιλοσοφία Reggio Emilia.
Η κα Αλεξανδρίδου Βιβή σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της μελέτησε το παιχνίδι, ως δυναμικό πλαίσιο μάθησης και ανάπτυξης στο νηπιαγωγείο. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση, θέτοντας για πρώτη φορά σε εφαρμογή το καινοτόμο πρόγραμμα: «Δασικό Νηπιαγωγείο», το οποίο παρουσίασε σε ημερίδες με θέμα τις σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις και τα καινοτόμα προγράμματα προσχολικής παιδαγωγικής. Έχοντας εργασθεί ως νηπιαγωγός σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που υποστηρίζουν τη μάθηση στη φύση, απέκτησε ανάλογη εμπειρία και ειδίκευση στις εξωτερικές δραστηριότητες. Έχει επίσης πραγματοποιήσει παράλληλη στήριξη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ ασχολείται με την δημιουργική γραφή παραμυθιών ύστερα από τη συμμετοχή της σε αντίστοιχο εργαστήριο.
Η κα Ειρήνη Γκρέτση είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, φοίτησε για ένα εξάμηνο στο πανεπιστήμιο School of Education of the Polytechnic of Porto, μέσω του προγράμματος Erasmus για σπουδές, εμπλουτίζοντας τις παιδαγωγικές της γνώσεις σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Τα τελευταία έξι χρόνια, ασχολείται με προγράμματα νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, εντάσσοντας τα στη παιδαγωγική διαδικασία. Σημείο αναφοράς στην παιδαγωγική της προσέγγιση αποτέλεσε η εκπαίδευση της στην “Θετική Διαπαιδαγώγηση”, την οποία έχει υιοθετήσει, ως στάση αλλά και παιδαγωγική της έκφραση. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με το Messy Play, τον φυσικό τρόπο που προάγει το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης και έκφρασης.
Η κα Ελένη Μπασδάρα σπούδασε στο τμήμα βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε μέσω του προγράμματος Erasmus στο Κatho University του Βελγίου καθώς επίσης αργότερα παρακολούθησε μια σειρά μαθημάτων στο Queen Maud University College of Early Childhood Education της Νορβηγίας και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus placement στον παιδικό σταθμό Berg Barnehagen Trondheims Asylselkap.
Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε για 9 συνεχή έτη στο εξωτερικό. Αρχικά στο Μόναχο ως βρεφονηπιοκόμος σε αγγλογερμανικά βρεφικά τμήματα και στη συνέχεια ανέλαβε την παιδαγωγική διεύθυνση ενός Elterninitiative Kindergarten (Parent Cooperative) νηπιαγωγείο συνδιοίκησης γονέων – παιδαγωγών – δήμου στο οποίο είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει την προσέγγιση Reggio.
Είναι απόφοιτος του Frei Universität of Berlin και απέκτησε τον τίτλο Μ.Α. in Childhood Studies and Children’s Rights. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών επισκέφθηκε την Τανζανία και εργάστηκε εθελοντικά σε παιδικό σταθμό της πόλης Arusha. Ακόμη είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί νηπιαγωγεία που λειτουργούν με την υποστήριξη μικρών NGO.
Είναι κάτοχος του Zertifikat Reggio Grundlehrgang και Zertifikat Reggio Atelier Lehrgang του Forum Reggio Pädagogik Austria.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Management κέντρων προσχολικής αγωγής και φροντίδας στην Αυστρία. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στη Βιέννη, στην παιδαγωγική διεύθυνση Μοntessori Integrative Familiengruppe (2-6 ετών) συμπεριληπτικής εκπαίδευσης έχοντας τη δυνατότητα να συνεργαστεί με παιδαγωγούς ειδικής αγωγής.
Τέλος παρακολούθησε πρόσφατα την επιμόρφωση: Κατάρτιση εκπαιδευτικών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και παιδαγωγών για τα δικαιώματα των παιδιών, η εκπαίδευση της συμπερίληψης και η χρήση νέων τεχνολογιών από παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Η κα Δήμητρα Αρματά φοίτησε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Reggio Θεσσαλονίκη, προσέγγιση Reggio Emilia. Ασχολήθηκε με τη σωματική έκφραση καθώς έχει πολυετή ενασχόληση με τον χορό. Toν Μάρτιο του 2021 συμμετείχε στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του Institute Reggio Greece σε συνεργασία με το Reggio Children της Ιταλίας εμβαθύνοντας τις γνώσεις της στις αρχές της φιλοσοφίας του Reggio Emilia.
Η κα Αλκμήνη Μπαΐρα, απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Σερρών, σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση ως καθηγήτρια Αγγλικών σε πειραματικό λύκειο της πόλης καθώς και σε δημοτικό. Επιπλέον, φοίτησε για ένα εξάμηνο στο πανεπιστήμιο της Lleida στην Ισπανία στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εκμάθηση και Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στο ίδιο τμήμα, εμβάθυναν περαιτέρω στην ενσωμάτωση τεχνών στη γλωσσική εκμάθηση (εικαστικών, θεάτρου, λογοτεχνίας, μουσικής , πολυαισθητηριακού παιχνιδιού) και στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες . Ως απόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, έλαβε υποτροφία παρακολούθησης για ένα τριήμερο winter school στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας με θέμα «Biliterate Development in Diverse Contexts». Τέλος, για τη μεταπτυχιακή της διατριβή συνεργάστηκε με το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης για την πιλοτική ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση υλικού CLIL-Content and Language Integrated Learning, μιας ολιστικής μεθόδου συνδυασμένης εκμάθησης επιστημονικού αντικειμένου και ξένης γλώσσα. Όσον αφορά στην εργασιακή της εμπειρία, από το 2014 εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών κυρίως σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, τόσο σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών όσο και σε ιδιαίτερα μαθήματα. Έχει επίσης εργαστεί εθελοντικά ως language/workshop specialist στα εργαστήρια της ομάδας «Πολύδρομο», μιας διεπιστημονικής ομάδας για τη διγλωσσία και τον πολυπολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία.
Η κα Ιωαννιδου Βασιλική αποφοίτησε από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus για σπουδές στην Νορβηγία, όπου είχε την δυνατότητα να κάνει πρακτική άσκηση σε παιδικό σταθμό που εμβαθύνει στις υπαίθριες δραστηριότητες. Ολοκλήρωσε τη πτυχιακή της εργασία με τίτλο «Outdoor activities στα προσχολικά κέντρα της Νορβηγίας» μέρος της οποίας παρουσίασε στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής. Με το πρόγραμμα Erasmus Plus εργάστηκε στο σχολείο Escuela Infantil Reggio στην Μαδρίτη, του οποίου η φιλοσοφία εμπνέεται απο τις αρχές του Reggio Emilia, της Dr. Emmi Pikler, και της Practica psicomotriz Aucouturier.
Η κα Καζαντζή Χριστίνα φοίτησε στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο πολυπολιτισμικό «Σχολείο της Φύσης» στην Σουηδία «Gothenburg’s preschool». Ενώ παράλληλα, πραγματοποίησε έρευνα με γνώμονα την φιλοσοφία του σχολείου για την εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας με τίτλο: « Ζητήματα φύλων στην προσχολική αγωγή: η περίπτωση ενός πολυπολιτισμικού παιδικού σταθμού στην Σουηδία». Επίσης, η ίδια πλέον φοιτά στο τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης όπου ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες όπως η βιντεοτέχνη και η κινούμενη σχεδίαση ενώ το κύριο καλλιτεχνικό της έργο αποτελείται από χαρακτικά. Ακόμα, έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα δια βίου μάθησης «Θεραπεία Μέσω Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου έχει πιστοποιηθεί. Τέλος, έχει εργαστεί στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης αλλά και έχει δουλέψει με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Η κα Αντελίνα Αζοΐδου σπούδασε στο τμήμα Βρεφονηπιοκομίας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης καθώς επίσης είναι κάτοχος πτυχίου βοηθού Νοσηλευτικής από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Τον Μάρτιο του 2021 συμμετείχε στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του Institute Reggio Greece σε συνεργασία με το Reggio Children Ιταλίας εμβαθύνοντας τις γνώσεις της στις αρχές της φιλοσοφίας του Reggio Emilia. Παρακολούθησε το ετήσιο σεμινάριο Μοντεσσοριανής Θεωρίας και Πρακτικής – Εκπαίδευση για τις ηλικίες 3-6 ετών (Casa dei Bambini). Επιπροσθέτως έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τραγουδιού ενώ είναι πρώην Μέλος του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου CANTUS ARTE.
Η κα Τρώντσιου Στέλλα Άννα φοίτησε στο τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος της Θεσσαλονίκης. Κατα την διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Reggio Θεσσαλονίκη, προσέγγιση Reggio Emilia. Επιπρόσθετα, παρακολούθησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου παίρνοντας την πιστοποίηση. Τον Μάρτιο του 2021 συμμετείχε στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του Institute Reggio Greece σε συνεργασία με το Reggio Children της Ιταλίας εμβαθύνοντας τις γνώσεις της στις αρχές της φιλοσοφίας του Reggio Emilia ενώ παράλληλα είναι κάτοχος πιστοποιημένου σεμιναρίου με θέμα «Παιχνίδια για τυπική και μη τυπική ανάπτυξη (Messy-Sensory-Natural play)».
Η κα Ειρήνη Σαμανδαρά είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει το δεύτερο κύκλο σπουδών της με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Επιστήμες της Αγωγής και της Δια Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία” του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης, έχει παρακολουθήσει τα επιμορφωτικά προγράμματα στην “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” και τη “Σχολική Ψυχολογία” του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου λαμβάνοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Ακόμη, έχει λάβει συμμετοχή σε επιμορφώσεις που αφορούν θέματα όπως η βιωματική μάθηση και η υπαίθρια εκπαίδευση. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τον εθελοντισμό, καθώς έχει υπάρξει μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Τέλος, έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που εφαρμόζουν το Μοντεσσοριανό παιδαγωγικό υλικό, καθώς έχει παρακολουθήσει και αντίστοιχα επιμορφωτικά σεμινάρια.
Η κα. Εμμανουέλα Στρογγύλη Τσιώτσιου είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus Plus στο πολυπολιτισμικό σχολείο “Montessori Children’s House” στη Σόφια, δουλεύοντας με δίγλωσσα και τρίγλωσσα παιδιά. Κατέχει πιστοποίηση από το International Montessori Institute (IMI) στα Montessori Arts (3-6 ετών) και Montessori Mathematics (3-6 & 6-12 ετών). Παράλληλα, έχει επιμορφωθεί σχετικά με την παιδαγωγική Reggio από το διεθνές δίκτυο Reggio Children και το Reggio-Inspired Institute του Lesley University. Επιπλέον, ξεκίνησε τις σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, ενώ έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και είναι κάτοχος του πτυχίου “Ειδικό Αρμονίας” του Αλεξάνδρειου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Τέλος, πραγματοποιεί τις σπουδές της στην “Μουσικοθεραπεία: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πρακτικές Εφαρμογές και Βιωματικές Ασκήσεις” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχεδιάζοντας το δικό της πρόγραμμα μουσικοθεραπείας για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης ηλικίας 3-6 ετών.
H κα Ροδούλα Σμυρλή είναι απόφοιτη από το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος της Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια των σπουδών της πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Reggio Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτιο του 2021 συμμετείχε στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του Institute Reggio Greece σε συνεργασία με το Reggio Children της Ιταλίας εμβαθύνοντας τις γνώσεις της στις αρχές της φιλοσοφίας του Reggio Emilia.